Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@10:49:44 GMT

شما سریال می‌بینید و زمین گرم‌تر می‌شود!

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۷۶۵۴۶

شما سریال می‌بینید و زمین گرم‌تر می‌شود!

حجم دی‌اکسیدکربنی که دیدن ویدیو‌های وقاحت‌نگارانه در سراسر جهان به هوا وارد می‌کند، برابر است با حجم دی‌اکسیدکربنی که کشور بلژیک تولید می‌کند. این را یک گروه تحقیقاتی در فرانسه اعلام کرده‌اند. محققان فرانسوی در مرکز تضارب آرای «شیفت پروجکت» دریافته‌اند که درمجموع همه ویدیو‌هایی که به صورت آنلاین دیده می‌شوند، هر ساله چیزی حدود ٣٠٠ میلیون تن کربن وارد هوا می‌کند و یک‌سوم این حجم، ناشی از دیدن ویدیو‌های وقاحت‌نگارانه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اوایل سال جاری میلادی، این مرکز تضارب آرا تخمین زده بود که تکنولوژی دیجیتال مسئول تولید ٤درصد از کل گاز‌های گلخانه‌ای در جهان است و این میزان می‌تواند تا سال ٢٠٢٥ به ٨درصد افزایش یابد.

حالا آن‌ها تخمین زده‌اند که دی‌اکسیدکربن متصاعدشده ناشی از دیدن ویدیو‌های آنلاین چه مقدار است و چه میزان انرژی برق برای نگهداری این حجم از داده‌ها استفاده می‌شود. آن‌ها این تخمین‌ها را بر اساس دستگاه‌های مختلف از گوشی‌های هوشمند گرفته تا تلویزیون محاسبه کرده‌اند و درنهایت آن‌ها حجم کلی دی‌اکسیدکربن متصاعدشده را به صورت میانگین از دستگاه‌های الکتریکی تخمین زده‌اند.

اگر چه مشترکین نت‌فلیکس از تماشای پیاپی اپیزود‌های سریال‌ها لذت می‌برند، اما شاید با این کارشان بشریت را به خطر بیندازند. «اریک گاردنر» نویسنده هالیوود ریپورتر در شماره این ماه مجله با انتشار گزارشی دقیق در مورد سرویس نت‌فلیکس به چند پژوهش جدید استناد کرده است. شیفت پروجکت همچنین فاش می‌کند که تأمین برق یک دیتاسنتر برای تماشای ۱۰ دقیقه ویدیو با کیفیت اچ‌دی برابر با استفاده از یک اجاق برقی ۲۰۰۰ واتی به مدت ۵ دقیقه است. این پژوهش حتی مدعی است که استریم ویدیو می‌تواند بیشتر از رانندگی تا سالن سینما و دیدن فیلم در آن مکان دی‌اکسیدکربن تولید کند.

پژوهشگران می‌گویند که برای دیدن دو ساعت محتوای ویدیویی روی نت‌فلیکس نزدیک به ۶ کیلوگرم دی‌اکسیدکربن نیاز است، در حالی که هر فرد با استفاده از خودروی شخصی به منظور مراجعه به سالن سینما تنها ۲۰۰ گرم دی‌اکسیدکربن تولید می‌کند. این ارقام البته به متغیر‌های بسیاری از جمله مسافت و نوع خودرو بستگی دارد و به طور میانگین محاسبه شده‌اند.

رهبری این تحقیقات بر عهده ماکسیم افوی هی، متخصص شبیه‌سازی کامپیوتری بوده و او متوجه شد که مصرف انرژی تکنولوژی‌های دیجیتال سالانه به اندازه ٩درصد افزایش می‌یابد. حدود ٦٠درصد جریان داده‌های جهانی مربوط به ویدیو‌های آنلاین هستند. تعریف این گروه تحقیقاتی از «داده‌های جهانی» صرفا شامل ویدیو‌های زنده مثل تماس‌های تصویری «اسکایپ»، «کم‌گیرلز» یا «تله‌مدیسین» که مسئول ٢٠ درصد دیگر از جریان داده‌های جهانی هستند، نیست.

حرکت به سوی دیدن ویدیو‌های آنلاین با کیفیت بیشتر مثل فیلم‌های با رزولوشن K. ٨ به تولید گاز‌های گلخانه‌ای بیشتر منجر می‌شود. همچنین داستان مشابهی در مورد سرویس‌های بازی‌های آنلاین مثل «گوگل استادیا» وجود دارد. محققان این تحقیق خواستار آن شده‌اند که اقداماتی برای محدود‌کردن ویدیو‌های آنلاین صورت بگیرد مثل بازی‌های تک‌نفره آنلاین و همچنین ویدیو‌های باکیفیت به غیر از موارد ضروری و مورد نیاز پخش نشود؛ به عنوان مثال برخی از دستگاه‌ها ویدیو‌ها را باکیفیت‌تر از آن‌چه که کاربران می‌خواهند و مورد نیازشان است، پخش می‌کنند. این گزارش خواستار ایجاد قوانینی در این حوزه شده است.

کریس پریس، از دانشگاه بریستول به وب‌سایت «نیو ساینتیست» گفته است: «این موضوع بار دیگر نشان داد که خدمات دیجیتالی باید به دقت به تاثیر خدماتی که ارایه می‌دهند، فکر کنند. کمتر آپدیت‌کردن دستگاه‌ها، داشتن دستگاه‌های کمتر و عدم درخواست برای دیدن ویدیو‌های باکیفیت زیاد، اقدامات مهمی است که می‌توانیم انجام دهیم.» نویسندگان و محققان این تحقیق در انتهای آن نوشته‌اند که درخواست ما، حذف همه سرویس‌های ویدیویی آنلاین نیست، بلکه حذف سرویس‌ها و خدمات غیرضروری است که آب‌وهوا را تحت تاثیر قرار می‌دهند و منجر به آسیب‌دیدن تنها سیاره ما می‌شوند.»

منبع: روزنامه شهروند

منبع: فرارو

کلیدواژه: عصر دیجیتال گرمایش زمین نتفلیکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۷۶۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف سریال «حشاشین» از تمام سکو‌های ایرانی

شب گذشته دو روز بعد از ابلاغ نظر شورای صدور مجوز ساترا در خصوص ممنوعیت پخش «حشاشین» از سکو‌های نمایش خانگی ایران، فیلیمو هم این سریال ضد ایرانی را از روی خروجی خود حذف کرد.

به گزارش ایسنا، سامان مراد حسینی سخنگوی مجمع رصتا درباره ممنوعیت نمایش سریال «حشاشین» در ایران به خبرنگاران توضیح داد: اعلام ممنوعیت نمایش سریال «حشاشین» در ایران توسط ساترا صرفاً از این باب نبود که بخواهیم از مشاهده این اثر توسط مخاطبان ایرانی جلوگیری کنیم بلکه از این جهت هم موضوعیت داشت که در مقابل تولید و انتشار اثری که چهره نادرستی از ایرانی‌ها نمایش میدهد موضع گیری رسمی کنیم و نشان دهیم که در‌های شبکه نمایش خانگی ایران به روی اثر ضد ایرانی باز نیست.

مرادحسینی درباره این موضوع افزود: اگر ساترا راجع به این اثر موضع گیری رسمی نمی‌کرد قطعا سایر بخش‌های حاکمیت نمی‌توانستند اقدامات بعدی را در حوزه دیپلماسی فرهنگی مرتبط با این سریال طراحی و پیگیری کنند.

وی افزود: نکته دیگر در خصوص ممنوعیت انتشار سریال «حشاشین» در ایران این است که در این موضوع خاص شاهد همگرایی نخبگان کشور و دستگاه حاکمیتی ساترا بودیم و این موضوع بیانگر اتحاد ایران در مقابل تولید و انتشار یک سریال خصمانه و ضد ایرانی است.

سریال «حشاشین» اخیرا به دلیل آنچه «تحریف تاریخ اسلام» و «ساخت مغرضانه سیاسی» خوانده شده، در پلتفرم‌های کشورمان مجوز انتشار ندارد.

سریال «حشاشین» روایتی درباره حیات و حوادث مرتبط با حسن صباح، بنیان‌گذار دولت اسماعیلیه است.

این سریال توسط عبدالرحیم کمال نوشته شده و توسط پیتر میمی کارگردانی شده است. فیلمبرداری آن دو سال به طول انجامید. قرار بود در ماه رمضان سال گذشته پخش شود و به دلیل فیلمبرداری صحنه‌هایی از سریال در مالتا و قزاقستان، نمایش آن تا امسال به تعویق افتاد.

بر همین اساس در پی منتشر نشدن این سریال از پلتفرم‌های داخلی، مهدی سیفی، مدیرکل نظارت و تطبیق ساترا تاکید کرد که سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است و بنابراین طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال «حشاشین» (The Assassins)، در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تایید نیست.

دیگر خبرها

  • همه ویدیوها درباره پیرمرد بی‌ادب سپاهانی
  • سریال «سلمان فارسی» ۱۴۰۵ به پخش می‌رسد
  • تلاش برای پخش سریال سلمان فارسی در سال ۱۴۰۵
  • دست پر تلویزیون برای بهار و تابستان پیش رو / سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت!
  • آغاز پیش‌تولید سریال «مستوره اردلان» در کردستان
  • مهران مدیری مجوز «پدر قهوه» را گرفت؟
  • واکنش وزیر کشور درباره مفاد قرارداد شهرداری تهران با شرکت‌های چینی
  • حذف سریال «حشاشین» از تمام سکو‌های ایرانی