Web Analytics Made Easy - Statcounter

«ساده‌انگاری فيلمنامه و روابط و طرح‌ريزي داستان به نحوي پيش رفت كه تا حدودی پايان‌بندي سه‌گانه «ستايش» قابل حدس است تا جايي كه انگار قرار است همه شخصیت های اصلی داستان با خوشی و خوشبختی به آخر ماجرا برساند؛ مثل تمام سريال‌های ساده ايرانی!»

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو- سریال‌های تلویزیون ما از جنس داستان‌های پیچیده نیستند؛ عمدتا روایتی خانوادگی‌اند که سر و شکل داستان‌شان را حول و حوش روابط آدم‌ها شکل می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
البته تجربه هم تصدیق می‌کند که مخاطب ما با این دسته از تولیدات، احساس راحتی بیشتری دارد. ناگفته نماند که در این بین اغلب شان، کیفیتی آنچنانی هم ندارند!
پس مخاطب ما وادار و شاید علاقه‌مند به دیدن این جنس از سریال‌های داستانی است؛ اما واقعا همگی این‌ها در چشم بیننده ایرانی، جلب نظر می‌کنند؟ صد البته مصادیق خلافش بسیار است. اما حداقل بوده‌اند محصولات نمایشی که اتفاقا توانسته‌اند مردم را درست یا غلط، پیگیر به دیدن کنند، که نمونه حی و حاضرش سه‌گانه «ستایش» است.
«ستایش» در ابتدا، رویه قصه‌گویی را درپیش گرفت و موفق هم بود. هرچند که گاهی خودش را به درام برچسب می‌زد و گاهی به تراژدی؛ گرچه این اصطلاحات برایش هم زیادی است و هم مضحک. چه بسا برخی اوقات هم توانسته در قامت کمیک، مایه خنده و شادی مخاطب باشد که این ماجرا در ظواهر امر مثل همان حواشی گریم شخصیت‌ها و تکه‌کلام‌ها و ... نمود دوچندانی داشت! به هرحال «ستایش ۳» برخلاف دو سری قبلش که داستانگو بود، بیشتر دیالوگ‌محور است.
در سری سوم، باید سراغ قصه‌ای را گرفت که متاسفانه اصلا قصه نیست و حتی قصه‌اش درباره «ستایش» هم نیست؛ اینجا با مجموعه‌ای سر و کار داریم که عمدتا متمرکز بر گره‌های کوچکی است که ناپیوسته و در میان خرده‌دیالوگ‌های حشمت فردوس گفته می‌شود. البته که داریوش ارجمند عصای دستی برای این مجموعه بوده و همچنان هم هست و جور خلأ‌ها را می‌کشد. خوبی ماجرا لااقل اینجاست که دیالوگ‌هایش امروزی‌تر است و گاه به درستی به دل مخاطب می‌نشیند.
«ستایش ۳» ولی درحد افراط ساده است و ساده‌انگار. از پشتوانه دو تجربه قبلش همچنان نفع می‌برد و خانواده را مشغول تماشایش می‌کند درحالیکه اینبار، مخاطب چیزی به اسم داستان یکدست و سرراست را در قاب دوربین و متن نویسنده نمی‌بیند. دیگر ستایش نه کارکتر محوری است و نه حتی بود و نبودش خودنمایی می‌کند.
شما! با سریالی عجیب و غریب مواجه نیستید و نباید هم چنین انتظاری داشت. در سری سوم عوامل فیلمساز، بیشتر به دنبال خوشبختی کارکتر‌های مثبت و مجازات شخصیت‌های منفورند تا لابد پکیج «ستایش «را با خوشی تمام‌عیار فیصله دهند.
اما بپذیریم که این سریال پر از ضعف در متن و حتی ساخت، همچنان جذب مخاطب می‌کند؛ حتی اگر به دلیل پیشینه، و هویت‌سازی برای برخی شخصیت‌هایش باشد که مخاطب، چشمش به دنبال ادا و اطوار‌های آنهاست. فیلمنامه‌ای بسیار ساده دارد که رنگ و لعابش ایرانی است و برای خانواده، روایتگری می‌کند. مخاطبش را هم دست بالا نمی‌گیرد و از ابتدا مشخص می‌کند که چه کسانی را مایل به تماشایش بکند، هرچند که واقعا نتوان محلی از موجودیت در عالم واقع برایش پیدا کرد و آن را یک سری خرده‌روایت‌های یخ کنار هم چسبیده بدانیم.
بیننده را از سر کنجکاوی و برای دیدن آخر و عاقبت همین شخصیت‌هایش، جلوی تلویزیون نشانده و نه لزوما برای دیدن یک مجموعه پر از جزئیات داستانی؛ همانطور هم که صرفا با یک سری گره‌های خرد و ریز میان شخصیت‌هاست که سریال را حتی شده با زور سرپا نگه می‌دارد. به هرحال اینجا با مخاطب ایرانی سر و کار داریم که گاه سریالی خوش‌ساخت را پس می‌زند و گاه اسیر قصه بی‌اندازه یکنواخت و ساده می‌شود که البته این مسئله ناشی از پایین آمدن سطح سلیقه مخاطبان عام است که توسط اینچنین سریال هایی طی سالهای اخیر رقم خورده است.
اما باید پذیرفت که ساده‌انگاری فیلمنامه، روابط و طرح‌ریزی داستان، به نحوی پیش رفت که امروز پایان‌بندی سه‌گانه «ستایش» قابل حدس است تا جایی که انگار قرار است همه آدمک‌های داستان با خوشی و خوشبختی به آخر ماجرا برساند؛ مثل تمام سریال‌های ساده ایرانی!

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سریال ستایش 3 سریال ستایش داریوش ارجمند نرگس محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۹۰۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زرنگ‌بازیِ سعید آقاخانی در نون‌خ ۵ که شاید متوجهش نشده‌اید

آفتاب‌‌نیوز :

این روزنامه نوشت: نویسنده و کارگردان «نون خ ۵» در این فصل توانستند طوری مشکلات و سختی‌های جامعه را در قالب داستان خود مطرح کنند که هیچ ممیز و ناظر پخشی نمی‌توانست دست به ممیزی و اصلاح این سریال بزند. کنایه به مدیران و مسئولان و حتی انتقادات تند در قالب خرده‌داستان‌ها و حتی اشارات سیاسی آنقدر در این سریال به چشم می‌آمد که می‌توان صد‌ها تحلیل و تفسیر فرامتنی سیاسی از آن داشت، اما آقاخانی آنقدر با ظرافت همه این انتقادات را در قالب طنز و شوخی مطرح کرد که مدیران صدا‌وسیما نتوانستند در مقابل آن مقاومت کنند و چنین انتقاداتی در قالب یک سریال پربیننده که بالاترین درصد تماشاگر را داشت روی آنتن تلویزیون رفت. از آن سو «نون خ ۵» اولین سریالی است که تا این اندازه روی حرکات موزون قومیت‌های مختلف تکیه کرده و آن‌ها را در یک مجموعه تلویزیونی به تصویر کشیده است.

اشاره به کند بودن سرعت اینترنت همزمان با امتحان میان استانی، مهمان شدن در بیغوله‌ها و اشاره به بیکاری و ورشکستگی مردم بلوچ، کنایه به لغاتی مانند زیرساخت، پیشرفت، پروژه و… نشان دادن مشکل کمبود سوخت در سیستان‌وبلوچستان، نبود امکانات پزشکی در این استان، به تصویر کشیدن وضعیت کولبرها، ضروری بودن دارو‌های کودکان سرطانی، بالا رفتن ناگهانی قیمت طلا و… ازجمله مسائلی بود که آقاخانی و وفایی با تیزهوشی و ریزبینی به بهترین شکل در «نون خ ۵» به نمایش آوردند بدون اینکه ممیزان بتوانند این بخش‌ها را دچار جرح و تعدیل کنند.

منبع: سایت برترینها

دیگر خبرها

  • وقتی سرگرمی، قربانی بزرگ شعار دادن می‌شود /چرا «نون خ» در فصل پنجم مورد استقبال قرار نگرفت؟
  • ۱۳ میلیون دلار برای القای تاریخچه ترور و کشتار به ایران و مذهب شیعه | جعل تاریخ در سریال حشاشین
  • آقای سعید آقاخانی، ما تحمل می‌کنیم، اما دل خودتان نسوخت؟
  • رمان اجتماعی معمایی «آفرودیت» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • از فصل دوم جایگزین نقش کژال شدم/ پیشنهادات کاری دیگری دارم اما تصمیم نگرفته‌ام
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟ / معرفی چهره‌های جدید
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟/ معرفی چهره‌های جدید
  • بهترین فیلم های سامورایی قرن بیست و یکم؛ از The Last Ronin تا ۱۳ Assassins (+عکس)
  • زرنگ‌بازیِ سعید آقاخانی در نون‌خ ۵ که شاید متوجهش نشده‌اید
  • نقد فیلم مست عشق / شکستی مفتضحانه برای حسن فتحی